Ágy 2019-06-05T13:54:13+00:00

Galéria az oldal alján

Jelen korunkban az ágy egyre több figyelmet kap, hiszen ebben töltjük életünk jelentős részét pihenéssel. Az ágykeretek anyaga passzolhat meglévő berendezési tárgyaink színéhez, sőt, még egyéb funkciókkal is elláthatjuk. Egyedi méretben is készülhet, de a kereskedelemben beszerezhető ágybetétek mindegyikéhez készítünk ágykeretet. Nézzünk néhány szempontot:

  • Az ágykeret készítésénél elsősorban a színt kell kiválasztanunk, ezt segíti a közel 400 fajta bútorlap szín, az esetek túlnyomó többségében az ágykeret színét a helyiségben fellelhető szekrények, és berendezési tárgyak színéhez szoktuk igazítani
  • A kialakítást illetően el kell döntsük, hogy nyitott vagy zárt lábazattal készüljön
  • Ágyrácsos kivitelt választunk vagy elegendő egy hordozó felület az ágybetétnek 
  • Az ideális magasság kiválasztása: a szokásos ágybetét magassága 45-50 cm szokott lenni, de ettől eltérő méretekben is készítettünk ágyakat
  • Az ágyak méretükből fakadóan kiválóan alkalmasak lehetnek a padozat szintjén tárolásra, ezekhez több megoldást is ajánlunk.
    • Az egyik a gázteleszkóp rásegítésű ágyvaslat, ami mind szimpla, mind francia ágynál kivitelezhető. Ebben az esetben a fekvőfelület a matraccal együtt a lábrész oldalán könnyed mozdulattal felnyitható. Ilyenkor lehetőség adódik kialakítani egy rakodó részt a teljes ágy alatt az ágyrács magasságáig.
    • A másik kialakítási lehetőség a fiókos rendszer, ilyenkor vagy külön görgővel szerelt ágyneműtartót vagy fix pályás fióksínnel szerelt fiókokkal készítjük az ágyat.
  • A fejrész magassága átlagos vagy legyen alacsonyabb, esetleg oldalirányban legyen-e szélesebb?

Az ágy kialakításánál minden esetben igyekszünk az egyedi igényeknek megfelelni, a fent felsoroltakon kívül még helyezhetünk el az ágy fejrészén polcokat, épülhet egybe az éjjeliszekrényekkel, helyezhetünk el benne világítást. 

A tervezési időszakban az ágyról és annak  beosztásáról méretarányos látványterv készül, amivel lényegesen könnyebb meghatározni a pontos kialakítást és a beépítés utáni állapotot.  

Meg szeretném nézni a:

Hívjon fel vagy írjon: Erdei Zsolt +3670 408 409 4 – humanual@humanual.hu


Ágy galéria