Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu

Magasfényű fehér konyha fogantyú nélkül

A jelengi bútortrendenek megfelelő kialakítású magasfényű konyha látható a képeken fehér fényezett frontokkal más szóval fényes fehér ajtókkal.

A magasfényű fehér konyha kialakítása

A konyha több jegyében is hordozza a modern megjelenést. Mivel a kialakítást illetően a modern megjelenést vettük alapul, így a teljes belmagasságig tartó beéítéssel terveztünk. Az állószekrényekbe beépített-, a sarokban a redőny mögé elrejtett gépek is megfelelnek a letisztult megjelenésnek, ugyanis már megjelent elvárásként, hogy a használati eszközök maradjanak rejtve amikor nem használják őket. Ugyanakkor akonyhabútor tervezésénél szempont volt az is, hogy a hűtőt integráljuk a bútorba. Mivel egy nem beépíthető eszköz állt rendelkezésre, ezért azt a megoldást választottuk, hogy mindössze egy állószekrénnyel takarjuk a géptestet. A szekrény nappali felé eső oldalát magasfényű fehér anyagból készítettük el, ahogyan a többi elemet is amellyek a nappali felé esnek. A beépített szekrények színválasztásával jelentősen befolyásolhatjuk a megjelenést, ahhoz, hogy „tágítsuk a teret” a magasfényű fehér alaklmazása az egyik legjobb választás. 

A magasfényű fehér konyha fogantyú nélkül

A konyhabútorok jelentős részénél a fogantyúk elrejtése a jelenleg megszokott elvárás, ahhoz, hogy ezt elérjük ez esetben egy kevésbé szokványos megoldást alkalmaztunk. A hagyományos fognatyúprofil alaklmazása helyett un. fogantyú hézagozás mellett döntött a megbízónk, más szóval rejtett fogantyúzást. Ezzel a megoldással az ajtók anyagát lehet megfogni a 3 cm magas hézagokon keresztül és így nyithatóak a frotnok. A felsőszekrényeknél azonban más megoldást választottunk. A felnyíló ajtóknál a szekrény alá érő frotnokat terveztünk, ugyanis így a peremnél fogva lehet nyitni ezeket. Azonban a nyiló ajtókhoz a Blum Tip-On nyitásrendszerét választottuk.

A hézagot altakarandó J és U alakú profilok kerültek beszereésre amelyek kimondottan erre a célra készültek. A félsziget kialakításval lehetőség adódott arra is, hogy a család tagjai itt költsék el a reggelijüket és esetenként figyelemmel kísérhessék a házimunkát végzők tevékenységeit a konyhában. Mivel a félsziget étkező felé eső részét egy nyitható ajtóval láttuk el, ezért a sarok elérhetősége lényegesen könnyebb lett.

Mivel az ablakpárkányt a konyha magasságával azonos méretűre tervezték, így a munkalapot a párkány mélységét is kitöltve adott több munkafelületet megbízóinknak. A munkalapot minden esteben összemarással és ragasztással folytonosítjuk, hogy a felület homogén legyen és esztétikus. 

Mivel megbízóink az ablakpárkány beépítést is a munkalap anyagával szerették volna megoldani. Ezért extra mély, munkalapot, un. asztallapot kellett választanunk az  Egger bútorlapok közül. Az asztallapok ugyanis 92 cm szélesek, így lehetőség nyílik a standard 60 cm mélységű helyett ezt az anyagot választani.

Meg szeretném nézni a:

Konyhabútorokat

Tolóajtós szekrényeket

Irodabútorok és teakonyhákat

Előszoba bútorokat

Beépített szekrényeket

Fürdőszobabútorokat

Nappali bútorokat

Ágyakat

Gyerekszoba bútorokat

Kiegészítő bútorokat

Üzletberendezéseket

Kiállítási installációkat