Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu
Anyagok 2019-07-03T20:16:08+00:00

Modern korunknak megfelelően igen széles az igények listája az egyedi bútorok terén. Első sorban érdemes az anyagokat felhasználásukat tekintve kategóriákba gyűjteni és így megtervezni az optimális összeállítást. Az alapanyagok árai kategóriánként is igen széles skálán mozognak, tervezéskor érdemes ezeket szem előtt tartani.

Az egyedi bútorok építőanyaga

Bútorlapok

laminált bútorlap az egyedi bútorok építőanyaga - abutorasztalos.hu

laminált bútorlap az egyedi bútorok építőanyaga – abutorasztalos.hu

Az egyedi bútorok építőanyag a bútorlap aminek faforgácslap az alapja. A bútorlapok rendkívül széles választékban szerezhetőek be változatos mintákkal, színekkel és felületi struktúrákkal. A bútorlap relatív olcsó és praktikus alternatívát nyújt a tömörfával szemben, ugyanis nincs szükség  költséges megmunkálásra és felületkezelésre, szín és alaktartó. A bútorlapok felhasználhatósága bizonyos esetekben korlátokba ütköznek, ezért általában szekrénytest és egyéb szerkezetek építéséhez, valamint egyszerű, sík felületű bútorajtóként használjuk.

Munkalapok

A konyhák és fürdőszobai pultok munkafelületeihez használjuk, a bútorlaphoz hasonlóan -bár koránt sem olyan- széles választékban érhetőek el. A konyhai munkalapok vastagsága 28 és 38 mm, felületük lehet matt vagy magasfényű. A mindennapos használat során ezek a felületek csak extrém melegtől és fizikai behatásoktól sérülhetnek meg. Tapasztalataink szerint a magasfényű munkalapok felületén apró karcokat jobban lehet látni. A magasfényű munkalapok korlátozott kínálatban érhetőek el karcálló kivitelben is.

Milyen alapanyagot válasszak?

Bútoraink alapanyagai:

  • laminált bútorlap
  • furnéros bútorlap
  • fehér vagy szín azonos HDF (nagy sűrűségű farostlemez)
  • festett MDF (közepes sűrűségű farostlemez)
  • fóliázott MDF (közepes sűrűségű farostlemez)
  • tömör fa

A tömör fát vagy a furnért válasszam?

A furnéros bútorlap és a tömör fa könnyen összetéveszthető. A furnérfedésű anyag azt jelenti, hogy a hordozóanyag felületére egy vékony faréteg kerül. Bizonyos munkákhoz ezt az anyagot ajánlom, mivel a megrendelő fafelületű bútort kap, azonban az igazi fával szemben a furnéros lemez méret- és alaktartó, ami a pontos munkához alapvető követelmény. A furnér pácolható, lakkozható és az esetek többségében olcsóbb is a tömör fánál. Bizonyos munkáknál elkerülhetetlen a tömörfa használata.

Miből készüljön a bútortest?

Anyagválasztáskor célszerű megkülönböztetni a bútor vázát és az ajtókat. A bútorok szerkezete többnyire laminált bútorlapból készül. Javasolni szoktuk a költséghatékonyság jegyében, hogy a beépített konyha belső elemei készüljenek fehér bútorlapból, ugyanis ez az anyag olcsóbb. A beépített konyha szekrényeinek többsége zárt állapotban takarásban van, viszont a kívülről látható elemeihez (szekrények oldallapjai, felsőszekrények alsó lapjai) az ajtókkal megegyező színt használunk. Ezekhez a bútortestekhez többféle ajtófelület közül választhatunk, mint például az egyszerű laminált ajtó, a betétes faajtó, a fóliázott ajtó, vagy a furnéros lemezből készült ajtó. 

Munkalap:  28 és 38 mm vastagságban érhetőek el, 60 cm mélységgel, aminek főbb tulajdonságai a kopásállóság, vízállóság, könnyű tisztíthatóság és a  nagy színválaszték. A munkalap felületét választhatjuk matt vagy magasfényű kivitelben.
A munkalap akár L alakú vagy szöges folytonosságát összemarással végezzük, biztosítva ezzel a felület vízállóságát. A falnál a munkalapra szerelt vízvető akadályozza meg a folyadékok behatolását a szekrények mögé

Az egyedi bútorok szerelvényei

A bútorszerelvények (kihúzható kamravasalat, üvegtartó, szemetes edény, mosogató, fióksín, kivetőpánt, nadrágtartó, ruhalift… stb.) közül a
legjobb minőséget javasoljuk, hogy a használat során minden jól működjön. A szerelvények szabványos méretben
készülnek, ezeken változtatni nem tudunk.

Meg szeretném nézni a:

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]