Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu
Fürdőszoba bútor 2019-07-03T20:15:24+00:00

A fürdőszoba bútor tervezését alapvetőleg funkcionalitásuk határozzák meg. A modern felszereltségű fürdőszobákban sok esetben a mosdót egy szekrényre építjük rá, ezek kialakítása minden esetben a mosdó típusától függ. A fürdőszoba vizes közegének ellenálló kialakítás és anyaghasználat adhat hosszabb élettartamot a fürdőszobai szekrényeknek. A helyiség adottságait figyelembe véve alakítjuk ki a fürdőszoba bútor beosztását és megjelenését az alábbiak szerint:

A fürdőszoba bútor színe 

Nagy általánosságban bútorlapból készítjük ezeket a szekrényeket, amelyek közel 400 színben érhetőek el a kereskedelemben. A bútorlapok kínálatában megtalálhatjuk számunkra kedvező színű és felületű anyagokat. Korunk kedvelt anyaga a magasfényű felület, amivel egyedi megjelenést kölcsönözhetünk a bútornak. Ennek ára jelentősen magasabb a laminált forgácslapnál, ezért vannak esetek, amikor a csak az ajtókat és fiókelőket készítjük ebből az anyagból, de igény szerint választhatjuk ezt az anyagot a látható elemek építőanyagául.

A fürdőszoba szekrény kialakítása

Megkülönböztetjük a beépítés módját a munkalapba építhető, a „ráépíthető” vagy csak szekrényt igénylő mosdókat, ezek ismeretében állhatunk neki a tervezésnek. Javasolni szoktuk a szekrények lábra helyezését vagy rögzítését a falhoz úgy, hogy azok ne érintkezzenek a padozattal, így ezekben az esetekben a kifolyt víz nem okoz állagromlást.
fogantyúprofilos fürdőszoba szekrény - abutorasztalos.huA fürdőszoba bútor felső elemei lehetnek nyitott vagy zárt kialakításúak, funkciójuktól függően. Az ajtóval zárt szekrényeknél választhatunk tükrös kivitelt, amivel két funkcióval látjuk el az ajtót. Nem ritka a falburkoló panel használata, amelyre nyitott polcokat lehet elhelyezni, felül pedig kaphat egy záróelemet, amibe kerülhet világítás. Az esetek nyomós többségében ezeket a falburkoló paneleket ragasztott tükörrel látjuk el. 
Egyéb fürdőszobai szekrényeknél a kialakításnál figyelembe vesszük megbízóink igényét, ami segíti a mindennapos tevékenységét.

A fürdőszobai szekrények készítésénél egyes esetekben elengedhetetlen a munkalap használata a mosdó kialakítástól függően. Ebben az esetben a folyadékok útját a falnál un.: vízvetővel zárjuk le, a mosdót és a szekrények élét a falnál gombásodásgátló tömítőanyaggal ragasztjuk és tömítjük. Igény esetén a fürdőszobában gyakran elhelyezett nagy gépeket is szekrénybe helyezhetjük, ezzel letisztult megjelenést biztosítva a helyiségnek.

A tervezési időszakban a fürdőszoba szekrény beosztásáról méretarányos látványterv készül, amivel lényegesen könnyebb meghatározni a pontos kialakítást és a beépítés utáni állapotot.  

Meg szeretném nézni a:

Hívjon fel vagy írjon: Erdei Zsolt +3670 408 409 4 – humanual@humanual.hu


Fürdőszoba szekrény galéria