Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu
Nappali szekrény 2019-07-03T20:14:20+00:00
letisztul nappali szekrény- abutorasztalos.hu

letisztul nappali szekrény- abutorasztalos.hu

Galéria az oldal alján. A nappali szekrény tervezésekor érdemes sok szempontot figyelembe venni. Első sorban a funkcióját érdemes meghatározni, lesz-e TV, illetve más elektronikus eszköz elhelyezve, milyen stílusban készüljön, milyen és mekkora méretű tárgyak befogadására legyen alkalmas, milyen arányban szeretnénk nyitott vagy zárt felületeket? A helyiség adottságait és az ergonómiát figyelembe véve tervezhetjük a nappali szekrényt úgy, hogy az megfeleljen mind megjelenésében, mind funkciójában az elképzeléseknek. Nézzük, hogyan lehet ezt jól csinálni:

 

A nappali szekrény színe

térválasztó média szekrény - abutorasztalos.hu

térválasztó média szekrény – abutorasztalos.hu

Nagy általánosságban bútorlapból készítjük ezeket a szekrényeket, amelyek több mint 400 féle színben érhetőek el a kereskedelemben. A bútorlapok kínálatában megtalálhatjuk számunkra kedvező színű és felületű anyagokat. A szín kiválasztásánál érdemes megfontolni, hogy egy egységes megjelenést szeretnénk látni vagy egy színekben változó, de mégis rendezett összeállítást. 

Beosztása

A nappali egyik központi eleme a TV, így ennek elhelyezése és mérete egy fontos tényező a tervezés időszakában. Érdemes felmérni, hogy milyen magasság lenne az ideális, ehhez méretezni a szekrény további elemeit. A további elektronikus berendezések (pl.: Xbox, DVD lejátszó, erősítő) méretét figyelembe véve folytatódik a tervezés, ezeknek pontos elhelyezése után tudjuk méretezni a nappali szekrényt. Abban az esetben, ha iratok vagy könyvek tárolására is szeretnénk helyet biztosítani, akkor érdemes ezeket méret alapján elhelyezni  ajtós vagy fiókos kivitelben.

A nappali szekrény sok esetben nem egy elemből áll, hanem egymástól független, térben is távolabb eső szekrények összessége alkotja. Korunk modern építészeti irányvonalait szem előtt tartva tervezhetjük a szekrényeket légiesebb beosztással, lebegő polcokkal, teljes vagy részleges falburkolattal, akár eltérő anyagok használatával.

nappali bútor összeállítás - abutorasztalos.hu

nappali bútor összeállítás – abutorasztalos.hu

A fenti irányvonalak alapján igyekszünk a tervezés időszakában támogatást nyújtani megbízóinknak, a személyes igényeket szem előtt tartva. A nappali szekrényeket elláthatjuk világítással, amit akár rejtve, hangulatvilágításként is használhatunk. A nappali szekrények egyik divatos jellemzője korunkban, hogy vastag, robusztus anyagokat használunk a szekrények építésénél.

A tervezési időszakban a nappali szekrény beosztásáról méretarányos látványterv készül, amivel lényegesen könnyebb meghatározni a pontos kialakítást és a beépítés utáni állapotot.  

Meg szeretném nézni a:

Hívjon fel vagy írjon: Erdei Zsolt +3670 408 409 4 – humanual@humanual.hu


Nappali szekrény galéria