Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu
Előszoba bútor 2019-07-09T16:20:13+00:00

Galéria az oldal alján. Az előszoba a ház fogadótere: ide érünk haza és itt fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket, ezért is fontos, hogy milyen előszoba szekrény kerül ebbe a helyiségbe. Sajnos ezeknek a helyiségeknek a méretei nem minden esetben elegendőek ahhoz, hogy minden igényünknek megfeleljenek, de sokéves bútorasztalos tapasztalatunkat latba vetve igyekszünk támogatást nyújtani a kialakítást illetően. Nézzünk néhány szempontot.

Az előszoba szekény színe

Az előszoba szekrény színének kiválasztásakor érdemes a környezeti adottságokat figyelembe venni, ilyen a fal és burkolat színe és mintája. A szűkebb helységekbe javasolt a világosabb színű bútorok beépítése, amelyek vizuálisan „tágítják” a teret. Az előszoba szekrény praktikus kialakítása megkönnyítheti mindennapi rutinunkat a lakásba érkezéskor és induláskor. Az előszoba helyiségekben gyakoriak a kapcsolók, amelyek elhelyezése nem szerencsés a tervezett bútorokat nézve. Az ilyen és ehhez hasonló adottságokra több megoldás is létezik, igyekszünk ezeket megbízóink igényének megfelelően alkalmazni. Nagy általánosságban bútorlapból készítjük ezeket a szekrényeket, amelyek közel 400 színben érhetőek el a kereskedelemben. A bútorlapok kínálatában megtalálhatjuk számunkra kedvező színű és felületű anyagokat.

Kialakítása

előszoba bútor színek - abutorasztalos.hu

előszoba bútor színek – abutorasztalos.hu

A rendelkezésre álló hely tapasztalataink szerint változó. Mindenek előtt javasoljuk, hogy az előszoba szekrények ne a padozaton álljanak, hiszen ebben a helységben nem szokatlan a víz jelenléte ami a bútor élettartamát jelentősen rövidítheti. Az esős időszakokban a felmosás is rendszerint károsíthatja a bútorunkat. Az előszoba szekrény tervezése alatt két megoldást javaslunk, az egyik megoldás szerint a szekrények a padozattól, a lábazat fölé, a falra kerülnek rögzítésre, míg a másik szerint szintezőlábra épül a szekrény.

Az előszoba szekrény beosztása

A beosztását illetően elsősorban a kabátok és a cipők elhelyezésének igénye jelentkezik, de sokan itt tennék le a beérkező leveleket, kulcsokat és táskákat.

Az előszoba szekrény tervezése során funkció alapján különböztetjük meg az egyes elemeket:

  • a cipőknél érdemes megkülönböztetni a tárolásra szánt lábbeliket és a használatban lévőket. A tárolt cipők kerülhetnek ajtóval zárt vagy nyitott rekeszekbe, a használatban lévők a szekrény alá a padozatra, ahol az utcai használat során „hordozott” szennyeződések nem kerülnek a szekrény belső terébe. Amennyiben kevés mélység áll rendelkezésre, úgy a cipőket döntött polcokra helyezhetjük el. Igény szerint méretezhetjük úgy az alsó szekrényeket, hogy leülhessünk rájuk az öltözés ideje alatt. A cipők számára – amennyiben a helyiség méretei engedik – elhelyezhetünk fiókokat is.
  • kabátok esetén alapvető igény, hogy az előszoba szekrény nyitott részére lehessen elhelyezni. Ezeket a falfelületeket érdemes egy bútorlappal fedni, hogy ne a fal festését kezdje ki a használat alatt. A falburkolatra el lehet helyezni vállfa-vagy ruhaakasztót. Amennyiben a helyiség adottságai engedik, úgy további, zárt, nyíló ajtós kialakítással is segíthetjük a tárolást.
  • javasolni szoktuk a nyitott felületek kialakítását, hiszen a lakásba érkezéskor ez segítheti a kulcsok, levelek, táskák elhelyezését.
  • sokéves tapasztalatunk alapján javasolni szoktuk -amennyiben van rá hely- egy tükör elhelyezését, amit leginkább hölgy megbízóink örömmel el is fogadnak.

 

A tervezési időszakban a készülő előszoba bútor beosztásáról méretarányos látványterv készül, amivel lényegesen könnyebb meghatározni a pontos kialakítást és a beépítés utáni állapotot.  

Meg szeretném nézni a:

Hívjon fel vagy írjon: Erdei Zsolt +3670 408 409 4 – humanual@humanual.hu


Előszoba szekrény galéria