Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu

Egyedi nappali bútor

Az új építésű lakások nagyobb részébe terveznek egy központi helyiséget, a nappalit, ezúttal egy egyedi nappali bútor készítéséről adnék számot. Megbízónk elképzelése mind a színt-, mind a külső-és belső elosztást illetően teljesen kiforott volt. Mivel a lakás egyéb helyiségei nem adtak lehetőséget a ruhák számára elegendő szekrény elhelyezésére, ezért a fent említett szekrényt kettős funkcióval került megtervezésre. 

Egyedi nappali bútor tervezése

nappali bútor látványtervA tervek szerint ez egy olyan szimmetrikus szekrénysor lett volna, ahol két oldalon a mennyezetig érő zárt szekrények határolnak egy középen elhelyezkedő média szekrényt, felette a falra rögzített televízióval. Ám a rendelkezésre álló falrész némileg hosszabb volt a tervekhez képest, de a terveken szereplő arányok és méretek bővítése már nem látszott jó ötlenek. Így javaslatunkra egy nyitott sarokelemmel terveztük lezárni a szekrénysort.

Az egyedi nappali bútor két nagyobb szekrényének belső kialakítása csupán néhány pontban különbözött. Mindkét szekrény alsó részében két fékezett belső fiókot helyeztünk el, így az ajtók takarásában egy letisztult felület jött létre. A szekrények további belső kialakítása megfelel a klasszikus igényeknek, polcok és vállfák részére alakítottunk ki rekeszeket. Egyedi igénynek számított, hogy a lábazati elemeket az frontokkal egy síkban helyezzük el a modern megjelenés miatt.
A középen elhelyezkedő médiaszekrény méretét a televízió mérete határozta meg. A két szekrény közötti részen kapnak helyet a család média eszközei, amelyeknek készült egy nyitott rekesz, hogy ne a fedlapon foglalják az „értékes” teret. Mivel a konnektrosor is ezen a részen kapott helyet, így a fiókok mélységi méretét csökkentve, takarásban alakítottunk ki a vezetékek számára egy részt.

 
A fent említett nyitott végzáró elem kialakításánál figyelmbe vettük, hogy azon a falrészen felszerelésre került egy konnektor és két kapcsoló, amit egy szekrény eltakart volna. Ezúttal a végzáró szekrény hátsó, fal felöli lapján alakítottunk ki ezek számára az eredeti pozícióval megegyező szerelőnyílásokat és kerültek felszerelésre.

A szekrénytestek Sonoma tölgy vagy 1145-os Natúr Bordalínó tölgy színű bútorlapból készültek, a frontok U222 Krém bézs színből.

Meg szeretném nézni a:

Konyhabútorokat

Tolóajtós szekrényeket

Irodabútorok és teakonyhákat

Előszoba bútorokat

Beépített szekrényeket

Fürdőszobabútorokat

Nappali bútorokat

Ágyakat

Gyerekszoba bútorokat

Kiegészítő bútorokat

Üzletberendezéseket

Kiállítási installációkat