Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu

Előszoba szekrény készítés

előszoba szekrény készítés - abutorasztalos.huKorunk egyre bővülő helyisége a lakásokban az előszoba, ám ezek mérete és kialakítás eltérő, ilyenkor kerül tervebe az előszoba szekrény készítés. Többnyire az előszobák mérete korlátozott, hiszen ezek a kiegészítő helyiségek a „hasznos tér rovására” kerültek megépítésre. Azonban a kicsit nagyobb méretű ingatlanok egyre nagyobb tereket különítenek el a lakásba érkezéshez és annak elhagyásához.

Összességében az igények néhány eltéréssel hasonlóak szoktak lenni. Az elsődeleges célok között szokott szekpeleni a lábbelik, kabátok, táskák, kulcsok, levelek  elehelyezése és tárolása. Az esetlegesen nagyobb terekben egy ülőhely is igényként jelenetkezik, ahogy az extra rámolható szekrénytér is.

Előszoba szekrény készítés

Ebben a bekezdésben egy aránylag nagyobb méretű előszoba szekrény készítés kerül terítékre. Mind megbízói oldalról, mind méretben nagy szabadságot kaptunk, így könnyebben ment a szekrény megtervezése a következők miatt. 
Először is, a megbízónk által kapott iránymutatás alapján modern szekrény kellett terveznünk megahatározott funkciókkal. Ilyen volt a cipők tárolása, a tükör elhelyezése, ruhaakasztók elhelyezése a fal védelmével, a vállfák elhelyezésére alkalmas zárt tér és egy ülőhely a cipők felvételéhez.
Másodszor, javasoltam egy kiegészítős színt választani az alap bútorlap színhez, így a nagyobb felület jól megtörhető, igy nem kelti azt az érzést a nagy szekrénytömeg, hogy egy „raktárban” vagyunk. 
Harmadszor: mivel magam is kedvelem a minimál stílusú berendezéseket, így hamar körvonalazódni látszott terv. 

A két oldali állószekrény elég teret ad a tárolásra, az alsó-felső szekrények magasságának azonossága ugyanakkor kellő mértékű szimmetriát mutat az elvárt megejelenéshez. A két fiókos elem töri meg a szabályosságot, a felette megjelenő térben pedig a ragasztott tükör további modern megjelenést biztosít. Fogantyúnak egy besüllyesztett változatot választott a megbízónk, amivel tovább emelte a modern megjelenést, ráadásul ezek használata segítette a folyosón az akadálytalan áthaladást.

A szekrény tervezésénél a két színnel egy negatív doboz hatást értem el, így a frontfelületből megfelelően tettem hangsúlyossá a nyitott belső teret. Az alsó-felső szekrények közötti tárben az akasztható ruhák mögötti falra egy keresztszálas falburkolatot helyeztünk el, ezért ez is modern hatást kelt.
A felhasznált bútorlapok: