Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu

Konyhabútor készítés

Konyhabútor készítés- abutorasztalos.huA bútorasztalos tevékenységünk jelentős részét teszi ki a konyhabútor készítés, ezúttal az egyik, múlt évben elkészült munkánkról adok számot. Néhány hónapja már beszámoltam ennek a konyhabútornak a tervezési szakaszáról ebben a posztban , ezúttal a megvalósítás is a bejegyzések közé kerülhet. A terv az eredetihez képest minimális, még a kezdetek előtti módosításokon esett át, ilyen a felsőszekrény 4 db magasfényű fehér frontok üveges kivitelűek elhelyezése vagy a lebegő polc alsó elemének világító változata. 

A konyhabútor készítés első lépése a tervezés és anyagkiirás volt, a vasaltok meghatározásával. Itt figyelembe vettük a költségahékonyság jegyében a fióksínek kényelmi jellemzőit, viszont a költséghatékonyság jegyében a belső elemeket az olcsóbb, fehér bútorlapból készítettük. Ilyenkor a kiválasztott külső színnel -ez esetben a frontttal- azonos élzárást kapnak a szekrények, valamint a szekrények azon oldala, amelyeket kívülről -zárt-állapotban látni lehet, szintén a frontokkal azonos színből készülnek. Ennek a konyhának ilyen elemei a hűtőszekrény oldallapjai, azonban a szekrény alsó-felső és térválasztó elemei fehér bútorlapból készültek. 

Konyhabútor készítés

Munkalap színű falburkolat - abutorasztalos.huA konyhabútor készítés alatt igényként merült fel, hogy a munkalap színével azonos falburkolatot helyezzünk el a szokásos csempe helyett a munkalap és a felsőszekrény közötti falrészen. A munkalap kínálat egy részéhez elérhető a felületet alkotó dekoritlemez is amiből ezt az igényt is ki tudjuk elégíteni. A dekoritot  síkragasztással egy hordozó lemezre ragasztjuk, hogy tartást adjunk az anyagnak és méretre vághassuk. 

vízszintes szálirányú frotnok konyhabútor - abutorasztalos.hu

Ezt a lemezt a képeken is látható módon az esetleges ablakkivágáshoz és konnektorokhoz igazítjuk, majd szerelési ragasztóval rögzítjük. Ezzel az eljárással érhetjük el, hogy a munkalap és a falburkolat egy egységes, teljes beépítettséget mutató képet adjon. A konyhabútor munkalapja és falburkolata F651 Szürke agyagkő-ből készültek.

Jelen konyhabútor készítés a „szokásos”-tól eltérő még annyiban, hogy a megbízónk igénye szerint nem függőleges száliránnyal készültek a frotok, hanem vízszintes irányban folyatatólagosan kerültek kivágásra, így a mintázat végigfut a konyhabútor alsó elemein. A bútorfrontok a 1199 jelű Thermo tölgy bútorlap -ból készültek.

Meg szeretném nézni a:

Konyhabútorokat

Tolóajtós szekrényeket

Irodabútorok és teakonyhákat

Előszoba bútorokat

Beépített szekrényeket

Fürdőszobabútorokat

Nappali bútorokat

Ágyakat

Gyerekszoba bútorokat

Kiegészítő bútorokat

Üzletberendezéseket

Kiállítási installációkat