Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu

Beépített konyha

Mivel éppen egy beépített konyha tervein dolgoztam a mai napon, így azt gondotam, hogy erről a fázisról is érdemes lenne akár több bejegyzésben szót ejteni. A múlt heti felmérést követően a helyiség paramétereit feljegyezve és a megbízó által felsorolt igények jegyzeteivel kezdtem neki a tervezésnek. Egy letisztult, modern beépített konyha a megbízónk igénye, aminek kialakítását ránk bízta, csupán néhány főbb igényt sikerült előre tisztáznunk.

Előljáróban annyit a helyiségről, hogy a konyhabútor kialakításánál figyelembe vettem a helyiség adottságait, a vízbekötés- és a tűzhely számára kialakított elektromos kiállás helyét. A rövidebb falrészen egy ablak került beépítésre. Az esetek nyomós többségében sajnos ezek a kiállások egy gyors terv alapján készülnek, így a tervezést ezek némileg komplikálják. 
A modernitás jegyében annyit sikerült megbeszélnünk, hogy un. fogantyúprofilt használunk, ami az ajtók alsó-felső élébe ragasztava, az ajtók teljes szélességében futnak végig. Alulra egy sötétebb, folytatólagos vízszintes szálirányú bútorlapot, míg felülre magasfényű fényezett fehér frontot választott megbízónk.

Beépített konyha – tervezési szakasz

beépített konyhaA felmérés alkalmával a megbízóm mutatott egy képet, amin egy hasonló stílusú konyha szerpelet. A képen egy modern, minimál stílisú konyhát láthattam, amit egy bemutató teremben fotóztak be. Mivel egy átlagos méretű konyha méretei eltérőek az ilyen képen láthatóétól, így alaposon át kellett gondoljam a tervezést.
A tervezés kezdetével nekiláttam egy meghatározó arányú szekrény kialakításához a felső részben, amivel modern megjelenés alapjait sikerült leraknom. Az ablaktól balra eső részen egy légies, 3 db lebegő polcból álló csoportot helyeztem el. Ezzel a módszerrel sikerült ’80-as évekre jellemző tömött beépítést mellőznöm.

Mivel az alsó elemek beosztása meglehetősen kötött volt az elektromos és vízes kiállások miatt, így ezek variálásában nem volt sok lehetőség. Az ablakos faltól balra eső falrészt burkolattal és egy munkalapos könyöklővel terveztem, ezzel újabb modern kiegészítővel gazdagodott a beépített konyha. A beépített konyha jobb oldalát egy beépített hűtőgép zárja le.
A munkalappal azonos anyagú falburkolat kerül a munkalap és a felsőszekrények közé, így a csempézést ez fogja kiválatani. A modern megjelenést a felsőszekrényak aljába elhelyezett led világítással gondoltam tovább javítani. Az alsószekrények fiókjaihoz fékezett fióksíneket terveztem.
A kiválasztott anyagok:
1199 jelű Thermo tölgy bútorlap az alsószekrények frontjaihoz
F651 Szürke agyagkő munkalap és falburkolat

Meg szeretném nézni a:

Konyhabútorokat

Tolóajtós szekrényeket

Irodabútorok és teakonyhákat

Előszoba bútorokat

Beépített szekrényeket

Fürdőszobabútorokat

Nappali bútorokat

Ágyakat

Gyerekszoba bútorokat

Kiegészítő bútorokat

Üzletberendezéseket

Kiállítási installációkat