Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu

L alakú konyha

 

L alakú konyha - abutorasztalos.hu

L alakú beépített konyha – abutorasztalos.hu

Az L alakú konyha egy szokványos kialakítási forma a beépítések fajtái között. A méreteitől függetlenül van néhány sajátossága, amivel tervezéskor számolni kell, ilyen a sarok kihasználása, a sarokajtók fajtája vagy a munkalap folytonossá tétele bútorasztaloshoz méltó módon.

sarokszekrény bútorajtó - abutorasztalos.hu

sarokszekrény bútorajtó – abutorasztalos.hu

Ezúttal egy ilyen L alakú konyha építésére került sor, a szokványostól annyi eltéréssel, hogy a felsőszekrények folytonosságát egy ablak szakította meg. A helység technikai adottságaihoz igazítottuk tervezéskor a szekrények beosztását. Mivel visszatérő probléma a mikró elhelyezése, ezért erre különös figyelmet fordítottunk és sikerült elfogadható megoldás kínálnunk.

Az L alakú konyha kialakítása

A sarokszekrények ezúttal eltérő módon nyílnak, alul hagyományos, egy ajtós, félig zárt szekrénnyel történt, míg felül L alakú, a két ajtót egybe nyitható változat mellett döntött a megbízónk. A mikró elhelyezésénél szempont volt, hogy a munkalap felületéből ne foglaljon helyet, de még ergonóm magasságban lehessen használni. A munkalapot ezúttal is összemarással tettük folytonossá, így a felületre kerülő folyadékok nehezebben okoznak kárt az anyagában. A felsőszekrények aljába alu sínbe rejtett led világítást kapott, amit egy kapcsolóval egy építettünk be. 

magasfényű vanília színű konyhabútor - abutorasztalos.hu

magasfényű vanília színű konyhabútor – abutorasztalos.hu

A konyhabútor színei alul hagyományos bútorlapból készültek „szürke bordalínó tölgy” színben, míg a felső elemek magasfényű festést kaptak vanília színben. Munkalapnak egy rusztikus felületű és mintájú anyagot választottak. Az ajtókat egy egyszerű, íves matt króm fogantyúkkal szereltük. A munkalap és a felsőszekrény közötti részt csempe helyett egy bútorlap burkolattal láttuk el, így lett egységes megjelenése a konyha munkalap feletti részének. A bútorlapot a tűzhelynél egy edzett üveggel védtük meg, így a főzéskor jelentkező hőhatástól és a szennyeződésektől hatékony tudjuk védeni a felületet. A munkalap fal felé eső részéhez vízvetőt szereltünk, amivel lezártuk a folyadékok útját a fal irányába.

 

 

Meg szeretném nézni a:

Konyhabútorokat

Tolóajtós szekrényeket

Irodabútorok és teakonyhákat

Előszoba bútorokat

Beépített szekrényeket

Fürdőszobabútorokat

Nappali bútorokat

Ágyakat

Gyerekszoba bútorokat

Kiegészítő bútorokat

Üzletberendezéseket

Kiállítási installációkat