Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu

Egyszerű, de nagyszerű megjelenés

A mai bejegyzést egy egyszerű megbízás ihlette, térválasztó szekrény készítése volt a feladat. A feladat egyik része egy előszoba szekrényből állt, amelyet kiegészít egy kis asztal lábbal. A második feladat egy nappali térválasztó szekrény, amihez szintén egy lábbal támasztott asztallap kapcsolódik, csak nagyobb felülettel. A nappali szekrény tulajdonképpen egy érdekes szerkezet, a szó hagyományos értelmében ez nem is szekrény, hanem egy támaszokkal kiegészült, falhoz rögzített felépítmény. 

A szekrények felépítése átláthatóságuk és kialakításuk miatt légiesnek mondható, nem akadályozzák a természetes fény útját a szoba sötétebb részei felé. Az előszobában az étkezőt a bejárati ajtótól jól elválasztja a szekrény, az esetlegesen vizes kabátok kényelmesen ki tudnak száradni, a cipőknek is marad hely a padozaton.
A nappaliban a kanapé oldalt  választja el a térválasztó, a később kialakításra kerülő dolgozó saroktól úgy, hogy csak részlegesen szeparálja el a hátsó részt. Kialakítását illetően a bútor egyik oldalát egy szimpla bútorlap támasztja meg, míg a túloldalon egy króm fémcső került beszerelésre. Megbízónk kérésére az asztallap és a bútor vízszintes alatrészei/lapjai dupla vastagságban készültek el. A polcok később ideális felületet biztosítanak a család dísztárgyainak.
Az anyagmintából a az előszobai asztalhoz passzoló 3331-es jelű Nebraska tölgy bútorlapot használtuk. 

Az alábbi képen a látványterv és a megvalósult, beépített állapot látható.