Hívjon vagy írjon most: Erdei Zsolt +36704084094|humanual@humanual.hu

Bútor készítés méretre

Az esetek túlnyomó többségében a feladatunk olyan bútor készítés méretre, amelyeknek a színét a lakás meglévő burkolatához és egyéb berendezéseihez igazítva építünk. Ezúttal egy 11 kerületi lakásba kaptunk megbízást több szekrény készítésére, amelyek színét a meglévő beépített beltéri ajtókhoz igazítottuk. Megbízóink közel 400 féle bútorlap színből választhatják ki az ízlésüknek megfelelő anyagot.

Bútor készítés méretre – ahogy mi csináljuk!

beépített szekrény 11 kerület - abutorasztalos.hu

beépített szekrény 11 kerület – abutorasztalos.hu

Az első számú feladat egy beépített szekrény készítése volt, amelynek a belső kialakítását illetően fix elképzelése volt megbízónknak. Bal oldalon polcos-, míg jobb oldalon alul polcos, felül pedig akasztós kialakítás volt az igény. A falfülke szélessége meghatározta az ajtók számát, ezek csiszolt tükör rátétet kaptak. A nagy tükrös felület két előnyös tulajdonságot is hordoz magában. Egyrészt segítséget nyújt az öltözködésben, teljes alakos képet kaphatunk ruházatunkról, másrészt a helyiség méretét vizuálisan tágítja. 

A megbízás részét képezte egy középen nyitott, rámolós szekrény. Mivel a készülő szekrény bal oldala egyben a folyosó végéig ér a tervek szerint, így jobbnak láttuk, hogy az amúgy is szűkös helyet nem zárjuk le további szerkény oldallal, hanem egy nyitott íves végzárót alakítunk ki.

szekrény beépítés 11 került - abutorasztalos.hu

szekrény beépítés 11 került – abutorasztalos.hu

 

Ezzel a látóteret nem korlátozzuk tovább, mégis lehetőség nyílik a család emlék- és dísztárgyainak elhelyezésére.Tároló funkcióját úgy tudja ellátni, hogy nem egy robusztus szekrényt kell kerülgetni, hanem egy szellős, középen nyitott felülettel gazdagított berendezést kapunk.

A megbízásunk egy másik tagja joggal birtokolhatja a címből visszaidézve a „bútor készítés méretre” jelzőt. Adott volt egy gáz- víz és fűtés csövekkel tarkított cirkó, amelyet a helység egy olyan sarkába alakítottak ki, amely egyik oldala egy derékszögű fallal volt határolva, míg a másik oldala egy ismeretlen szögben épített fallal. A cirkó alatti részt cipős-, míg a felső részen a kazán számára egy takaró/burkoló szekrényt kellett kialakítanunk. A képen látható módon építettük be a sarkot, ezzel hatékonyak kihasználhatóvá tettük az alsó részt, míg a felső burkolat elrejtette a gépészeti elemeket.